• EN VÄRLD UTAN KÄRNVAPEN
  ÄR MÖJLIG

  Den 7 juli 2017 röstade 122 länder, däribland Sverige, ja till ett globalt förbud mot kärnvapen i FN. Hittills har Sverige inte gått med i förbudet.
  Det vill vi förändra.

  Läs mer här

 • #ICANSAVEMYCITY

  FÅ DIN STAD ATT TA STÄLLNING MOT KÄRNVAPEN

  Läs mer här

 • NOBELS FREDSPRIS 2017

  Tillsammans med ICAN tog vi 2017 emot Nobels fredspris, för arbetet med att driva fram ett kärnvapenförbud i FN.

  Läs mer här

SVENSKA LÄKARE MOT KÄRNVAPEN

Svenska Läkare mot Kärnvapen arbetar för att kärnvapen ska förbjudas och avskaffas, genom att informera om kärnvapnens medicinska konsekvenser. Vi vill göra en säkrare framtid fri från kärnvapen möjlig. För vårt arbete har vi mottagit
två Nobels fredspris.

 

Stöd ossBli medlem

Varför är jag medlem i Svenska Läkare mot Kärnvapen?

”Om ett kärnvapen används kan jag som läkare inte bota, inte lindra, knappt ens trösta.

Därför är det självklart för mig att engagera mig för att förbjuda och avskaffa kärnvapen.”

Åsa Lindström, akutläkare

bli medlem här

Alla behövs för att göra världen fri från kärnvapen!

Det finns många sätt som du kan stödja oss på. Var med och bidra du också!

Din gåva gör det möjligt för oss att fortsätta arbeta för att kärnvapen ska förbjudas och avskaffas. Skänk en gåva idag – tillsammans kan vi se till att världen blir en säkrare plats!

 

Ge en gåva

Ett enda kärnvapen kan ödelägga en stad på ett ögonblick

Kärnvapen är unika i sin destruktiva kapacitet. Ett enda kärnvapen kan ödelägga en stad och döda flera hundra tusen människor på ett ögonblick.
En kärnvapenexplosion innebär en svår humanitär katastrof. Den intensiva hettan vid en detonation får kroppar att helt förångas och orsakar svåra brännskador. Tryckvågen färdas flera mil och krossar byggnader, infrastruktur och människor. Det radioaktiva nedfallet som kommer efteråt kan framkalla strålsjuka och cancer som kan leda till döden.
En läkares uppgift är att värna människors liv och hälsa. Med sjukhus i spillror, vårdpersonal som omkommit eller skadats och brist på sjukvårdsutrustning blir det mycket svårt att behandla den stora mängden skadade.

LÄS MER HÄR

Läs Läkare mot Kärnvapen!

Läs senaste numret här

Lär om Kärnvapen är ett webbaserat utbildningsmaterial från Svenska Läkare mot Kärnvapen som finns på svenska, engelska, norska och ryska. För dig som vill lära dig mer om kärnvapen och dess konsekvenser.

Besök Lär om kärnvapen


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/webvol21/wo/lpurop91i626zp8/slmk.rodeowp.se/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:347) in /www/webvol21/wo/lpurop91i626zp8/slmk.rodeowp.se/public_html/wp-content/themes/svea/footer.php on line 109

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.